Pokušaj iznude u Vitezu: Tarik i Sadam došli po “naplatu” tuđeg duga, Azrudin zapucao na njih

U Kantonalnom sudu Novi Travnik Tarik Šakančić i Sadam Stupar negirali su krivicu za iznudu i nedozvoljeno držanje oružja, a Azrudin Sarajlić se izjasnio da se ne smatra krivim za pokušaj ubistva Šakančića i Stupara.

Svi optuženi se brane sa slobode, a riječ je o događaju od 22. aprila prošle godine, kada je izbio sukob u krugu jednog preduzeća u Vitezu.

Izvadili pištolje

Prema navodima iz optužnice, Šakančić i Stupar, koji su policiji poznati odranije, došli su u Vitez, gdje su od Azrudina Sarajlića pokušali iznuditi 23.000 KM koje je, navodno, dugovao J. I.

Sarajliću su saopćili da ovaj dug koji je imao prema J. I. sada pripada njima i da to on treba njima isplatiti. Nakon što je Sarajlić kazao da oni s dugom nemaju ništa, jer se on odnosi na braću H. iz Zenice, Šakančić, kojeg inače nije poznavao, obratio mu se riječima: „Vidjet ćeš da s dugom imamo veze“, te je izvadio pištolj.

Na to je Azrudin Sarajlić ustao iza stola gdje su sjedili, ubrzano otišao do susjedne prostorije pregrađene staklom, te odmah izvadio pištolj „Glock“.

U bijegu ostavili BMW

Nakon što mu je Šakančić zaprijetio riječima: “Vrati se ili ćemo te ubiti”, Sarajlić se okrenuo, usmjerio pištolj u njihovom pravcu i ispalio najmanje jedan hitac. Kada su se Šakančić i Stupar dali u bijeg, Sarajlić je istrčao te nastavio da puca za njima.

Dvojica utjerivača duga nisu pogođena, a u bijegu su na mjestu događaja ostavili i svoj BMW kojim su se dovezli.

Ni Šakančić ni Sarajlić nisu imali odobrenja za držanje i nošenje oružja. Šakančić i Stupar imaju podeblje dosjee, a zenička policija ih je i ranije privodila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79