Pokušaj likvidacije iz snajpera u Beogradu: Crnogorskog biznismena spasilo troslojno staklo

Napadač koji je iz snajpera ranio Miodraga Daku Davidovića (62), crnogorskog biznismena, dovezao se na 70-80 metara od biznis lože na prvom spratu beogradskog hotela „Keaun Plaza“ i trebalo mu je oko 15 minuta da parkira vozilo i pripremi se, prije nego što je zapucao iz snajperske puške u pravcu biznismena iz Nikšića.

Izvor blizak istrazi tvrdi da to dokazuju i snimci s tri nadzorne kamere koje je beogradska policija pregledala nakon ranjavanja Davidovića na Novom Beogradu. On je pogođen u utorak oko 20:40 sati, dok je u hotelskom restoranu sjedio u društvu episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, koji nije povrijeđen.

Davidović je uspješno operiran na jednoj beogradskoj privatnoj klinici, gdje su mu iz podlaktice izvađena dva gelera, ostaci metka koji ga je pogodio u lijevu ruku…

– Da je napadač koristio municiju velike razorne moći, svjedoči i to da je još sedam-osam gelera završilo u plafonu i susjednim stolovima, kao i rupa na troslojnom staklu, prečnika sedam-osam centimetara – pišu crnogorski mediji.

Jedan od izvora tvrdi da su rekonstrukcija obližnjih “Geneksovih” apartmana i ograde na gradilištu otežali napadaču zadatak – jer je morao pucati iz nepovoljnog ugla. Kako su ispričali svjedoci drame u hotelu, kada se čuo prvi pucanj, pratilac Davidovića je viknuo: “Snajper!”

Inspektori tvrde da je Davidović ostao živ zahvaljujući troslojnom, nakrivljenom staklu kroz koje je prošao metak. To je napadaču pokvarilo planove i vjerovatno za malo promijenilo putanju metka.

Prema pisanju crnogorskih medija, Miodrag Daka Davidović prethodnih godina bio je zainteresiran za bavljenje politikom. Prije dvije godine prodao je benzinsku pumpu u Nikšiću i planirao se povući iz što više poslova koje je započeo u Crnoj Gori. Osim benzinske pumpe, Davidović se bavio i proizvodnjom pića, kao i građevinskim poslovima.

U vlasništvu Davidovićeve kompanije “Neksan” bio je i budvanski hotel “Admiral”, koji je u zapuštenom stanju prije dvije godine kupila od ruske „Metropol grupe“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79