Pokušaj prevare policije: Prijavio da je izgubio ličnu kartu, pa sa njom krenuo preko granice

Pripadnici Policijske stanice Laktaši uhapsili su lice čiji su inicijali P.P. iz ovog mjesta zbog sumnje da je lažno prijavilo da je izgubilo ličnu kartu.

Ovo lice je 25. avgusta u Policijskoj stanici Laktaši prijavilo da je izgubilo ličnu kartu, zbog čega je raspisana potraga za dokumentom.

Preduzimanjem mjera utvrđeno je da je lice P.P. 18. septembra pokušalo preći granicu između Srbije i BiH sa ličnom kartom, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Zbog toga se sumnja da je ovo lice dovelo u zabludu policijske službenike Policijske stanice Laktaši, navodeći ih na ovjeravanje neistinitog sadržaja na osnovu kojeg je poništen i proglašen nevažećim lični dokument, što je objavljeno u Službenom glasniku Republike Srpske.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, te da se po kompletiranju predmeta protiv ovog lica dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79