Pokušao biti bogat sa svojih 20 godina: Fočak “oprao” više od 130.000 KM

Policija je u stanu i vozilu koje koristi Fočak M. Đ. (20) pronašla 9.000 KM, više USB stikova, mobilni telefon i uplatnice za koje se sumnja da su falsifikovane i da ih je koristio prilikom pranje novca i falsifikovanja isprave, čime je stekao protivpravnu imovinsku korist od 136.000 KM.

Iz Policijske uprave Foča saopćeno je da je M. Đ. osumnjičen da je ova krivična djela počinio u periodu od 2018. godine do jula 2021.

Pretres stana i vozila izvršeni su jučer pod nadzorom nadležnog okružnog javnog tužilaštva, a prema naredbi Osnovnog suda u Foči, navodi se u saopćenju.

Istog dana u prostorijama Policijske uprave Foča izvršena je kriminalistička obrada nad M. Đ, dok su pronađeni predmeti privremeno oduzeti i bit će predmet vještačenja radi dokazivanja krivičnih djela za koje će biti podnesen odgovarajući izvještaj, naveli su iz Policijske uprave.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79