Pokušao se “izvući”: Bježao od policije pa zvao GSS i rekao da ga je ugrizao poskok

Gorski spasioci ispostave Omiš u utorak u tri sata iza ponoći dobili su dojavu od mlađeg muškarca da ga je na stazi Leopold Mandić ugrizao poskok.

Na teren su uz petoricu omiških HGSS-ovaca te 14 vatrogasaca izašla još i tri policijska službenika. Mladića su našli u 3.50 sati i u nosilima ga transportirali do prve saobraćajnice gdje su čekala kola Hitne pomoći. U 4.10 sati “unesrećeni” je predan liječnicima.

Kako izvještavaju iz HGSS-a, mladića ipak nije ugrizla zmija nego je, prema nezvaničnim informacijama, bježao policiji. Kako 24sata.hr saznaje, mladić je HGSS-u rekao da mu je utrnula noga, ali spasioci su odmah po dolasku shvatili da je priča malo drukčija, posebno jer je na lokaciju već stigla i policija.

Mladić je imao nekoliko beznačajnih ogrebotina, ali ne i tragova ugriza zmije. Međutim, spasioci su profesionalno pristupili slučaju i spustili ga nosilima praveći se da je zaista vrlo ozbiljna situacija u pitanju.

Mladić je navodno prethodno bježao policiji na motoru, kojeg je u nekom trenutku odbacio i uputio se pješice stazom prema omiškom zaleđu. Pretpostavlja se da je mladić smatrao kako će HGSS “dignuti” helikopter i da će se tako spasiti od policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79