Pola miliona građana Crne Gore danas bira novog predsjednika

Drugi krug predsjedničkih izbora održava se danas u Crnoj Gori, a građani biraju između dva kandidata, trenutnog predsjednika Mila Đukanovića (DPS) i Jakova Milatovića (PES).

Đukanović je u prvom izbornom krugu osvojio 119.673 glasova (35,37 posto), a Jakov Milatović 97.858 glasova (28,92 posto). Izlaznost je bila 64,06 posto.
Pravo glasa

Pravo glasa u drugom krugu izbora za predsjednika Crne Gore ima isti broj birača upisan u birački spisak, koji je zaključen 8. marta uoči prvog izbornog kruga – 542.154 građana.

Ukoliko pobijedi, Đukanoviću će ovo biti treći mandat na poziciji predsjednika Crne Gore.

Đukanović (61) je od izborne noći nakon prvog izbornog kruga “ubijeđen u svoju pobedu”, a građanima je obećao bolji standard na realnim osnovama, očuvanje građanske države i članstvo u EU u narednih pet godina.

Podrška Đukanoviću

Kandidaturu Đukanovića su podržale stranke, tradicionalni partneri njegovog DPS – SDP, LP, članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović, kao grupa intelektualaca iz regiona među kojima su Sonja Biserko, Nenad Čanak, Davor Đenero, …

Kandidat PES-a Jakov Milatović (36) je u izbornoj noći nakon prvog izbornog kruga rekao je da su predsjednički izbori prekretnica i da će u drugom krugu Đukanovića poslati u političku penziju.

U drugom krugu građani Crne Gore posljednji su put birali predsjednika prije 26 godina. Ti izbori ostali su upamćeni i po rekordnoj izlaznosti od 73 posto.
Biračka mjesta

Posmatrači ne očekuju toliku izlaznost ovoga puta, ali očekuju veću nego prije dvije sedmice.

Biračka mjesta bit će otvorena od 7 do 20 sati.

Pravo glasa ima više od 542.000 građana, a prvi preliminarni rezultati očekuju se oko 21 sat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79