Polić: Poruke podrške iz cijele BiH mnogo mi znače

Mladi taksista Haris Polić (21) iz Zavidovića oduševio je bh. javnost nakon što je obznanio da će besplatno prevoziti djecu s poteškoćama u razvoju i sličnim bolestima i njihove roditelje do bolnice.

Kako kaže za “Avaz”, na ovaj korak se odlučio nakon što je uvidio da roditelji nemaju dovoljno novca da plate taksi.

– Ranije sam, također, besplatno vozio starije mještane koji nemaju novca za taksi. Međutim, u Zavidovićima je, nažalost, dosta oboljele djece, imamo i Udruženje “Mala sirena” pa sam odlučio biti društveno koristan i human – priča on.

Sjajna gesta taksiste: Haris besplatno prevozi djecu s poteškoćama u razvoju

Ističe da je dobio dosta poruka podrške iz cijele BiH i da mu ona mnogo znači. Iako je danas teško zarađivati za život radeći kao taksista, naročito u manjim mjestima poput Zavidovića, Polić nije nezadovoljan.

– Zaradim dovoljno da priuštim osnovne stvari, da se ne patim – naveo je Polić te dodao kako se nada da će svojim primjerom potaknuti i druge da se odluče na ovakve ili slične humane korake.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79