Policajac brutalno prebio mladića zbog ekavice?

Jedna svjedokinja incidenta tvrdi da je privedeni mladić bio pijan, ali kaže da su pijani bili i policajci koji su, prema njenim riječima, smjenu proveli za šankom na kojem je radila.

U Zadru je u noći između subote i nedjelje došlo je do brutalnog napada policajca na mladića.

Kako javljaju Antena Zadar i Zadar News, zadarska policija jutros je izvijestila o incidentu koji se u noći između subote i nedjelje dogodio u Korlatu tokom proslave praznika Velike Gospe, a nakon kojeg su tri mladića u dobi od 33, 24 i 23 godine osumnjičena za prisilu prema službenoj osobi i prijetnju.

– U subotu, u 2.15 sati prilikom intervencije policijskih službenika povodom narušavanja javnog reda i mira, a za vrijeme postupanja prema 33-godišnjaku koji se opirao i potom vrijeđao policijske službenike, prišli su im 24-godišnjak i 23-godišnjak te odgurivali i tukli rukama policajce nakon čega su se udaljili, dok je 33-godišnjak uz uporabu prisile priveden u prostorije policije – stoji u policijskom saopštenju.

Jedna svjedokinja incidenta tvrdi da je privedeni mladić bio pijan, ali kaže da su pijani bili i policajci koji su, prema njenim riječima, smjenu proveli za šankom na kojem je radila.

Kaže da su policajci bili u vidno alkoholiziranom stanju, što nije teško zaključiti sa snimka koji je snimio njen brat, koji je također priveden, ali dan kasnije.

Svjedokinja ne opovrgava da je njen prijatelj, 33-godišnjak, takođe bio pijan, ali smatra da je onakvo postupanje dvojice policajaca, koji su alkohol navodno konzumirali od 21 do dva sata ujutro, bilo nepotrebno.

– Nakon što je fešta završila i muzika se ugasila, nekoliko nas sjelo je na obližnji zidić. Nikog nismo uznemiravali ni galamili. Došli su policajci i od prijatelja (33-godišnjaka iz izvješća) tražili osobnu iskaznicu. Istina je da je moj prijatelj bio pijan, no kada su prolazili čuli su da on priča ekavicom i mislim da je sve eskaliralo upravo zbog toga. Nakon što im je odbio dati osobnu počeli su vikati, a nakon što ih je on pitao broj značke podivljali su i počeli ga tući, kao što se vidi na snimci. Kada su shvatili da su snimljeni, jedan od policajaca je počeo vikati da će izvaditi pištolj – rekla je za Antenu Zadar.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79