Policajac koji je sinoć potegao pištolj u srebreničkom kafiću će biti suspendovan

Policijski službenik koji je sinoć u ugostiteljskom objektu u Srebrenici potegao pištolj i čašom nanio povrede šefu kabineta načelnika Općine Srebrenica će biti suspendovan, a Bego Bektić, koji je prijavio slučaj, ispričao nam je šta se dogodilo.

Nakon što je Klix.ba pisao o incidentu u kafiću u Srebrenici, prilikom čega je policijski službenik verbalno i fizički napao Vladana Milovanovića, šefa kabineta načelnika Mladena Grujičića i Begu Bektića, bivšeg člana SDP-a u ovoj općini, policija je pokrenula istražne radnje.

“Policijskoj stanici Srebrenica se 22. decembra obratio B. B. i prijavio da ga je 21. decembra u večernjim satima u ugostiteljskom objektu jedan policijski službenik vrijeđao, prilikom čega je potegnuo službeni pištolj”, kazao nam je Miljan Bobar, glasnogovornik PU Zvornik.

Bego Bektić koji je prijavio cijeli slučaj kaže za Klix.ba da je njega i njegovog kolegu Milovanovića pijani policajac prvo vrijeđao, a zatim i udarao pištoljem o sto.

Protiv policijskog službenika će biti podnesena inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka, odnosno on će biti suspendovan. Interesantno je da smo sinoć i jutros pokušavali dobiti zvanične informacije o ovom događaju, međutim iz Policijske uprave Srebrenica su govorili kako do tog trenutka nemaju nikakve prijave o incidentima. To je posebno nelogično, ako se uzme u obzir da je neprimjereno ponašanje policajca Bektić prijavio još sinoć, što nam je i sam potvrdio.

“U devet sati i 12 minuta ja sam otišao to prijaviti kako se ne bi desilo nešto gore, kada sam se vratio vidio sam da je moj kolega s lijeve strane ispod uha imao krvi. Pitao sam ga šta se desilo, on je rekao to za čašu ili flašu”, rekao nam je Bektić.

Prema riječima svjedoka koji su bili u kafiću u tom trenutku, policajac je čašom povrijedio Vladana Milovanovića. O tome ne postoji zvanično policijsko saopćenje, nego se samo spominje potezanje službenog oružja, dok Bektić kaže da postoje službene zabilješke o svemu što se te noći događalo.

“Smatrao sam da to treba prijaviti kako ne bi došlo do goreg incidenta. Policija treba da je u službi građana i zaštite, a ne da se dešava nešto što se nama desilo”, rekao je Bektić.

Kako nam je kazao Bego Bektić, policajac koji je napravio problem je Miloje Petrović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79