Policajac tražio i uzeo mito od vozača

Policajac Milan Trbojević zbog traženja i primanja mita osuđen je u Okružnom sudu u Banjoj Luci na uvjetnu kaznu od godinu zatvora koja se neće izvršiti ako u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo.

Trbojević je osuđen na osnovu optužnice koju je protiv njega podiglo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala, piše Srpskainfo.

– Osim uvjetne, izrečena mu je i novčana kazna od 1.500 maraka, koju je dužan platiti u roku od 30 dana od pravomoćnosti presude. Ukoliko je u navedenom roku ne plati, Sud će narediti prinudno izvršenje. Novčana kazna može se zamijeniti kaznom zatvora, a na način da se za svakih 50 maraka zamijeni jednim danom zatvora – pojasnili su u Okružnom sud u u Banjoj Luci.

Dodali su da je od policajca oduzeta i imovinska korist od 50 eura, koju je dobio izvršenjem krivičnog djela.

Prema presudi, Trbojević je krivično djelo počinio 11. marta prošle godine oko 18 sati, u Kostajnici u blizini graničnog prijelaza.

– On je tada kao saobraćajni policajac zaustavio vozilo na raskrsnici Bosanski Novi – Bosanska Dubica – Hrvatska te prilikom kontrole od vozača tražio i primio novac. Novac je tražio da ne bi izdao prekršajni nalog vozaču, a što je bio dužan po zakonu – navedeno je u presudi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79