Policajac u Banjaluci bježao od svojih kolega nakon počinjenog prekršaja

Policajac u Banjaluci bježao od svojih kolega nakon počinjenog prekršaja


U Banja Luci se u nedjelju u ranim jutarnjim satima odigrala prava drama kada je policijski inspektor P.K., zaposlen u jednoj od uprava MUP-a RS, pokušao pobjeći od kolega iz policije nakon što je uhvaćen u prekršaju.

Incident je započeo oko 02:15 sati kada je inspektor u neobilježenom vozilu “Golf 6” prošao kroz crveno svjetlo na raskrsnici ulica Bulevar Srpske Vojske, Aleja Svetog Save i Bulevar Vojvode Petra Bojovića. Policijski službenik, koji se nalazio u službenom vozilu, odmah je reagirao paljenjem treptača i krenuo u potjeru za vozilom, ne znajući da je za volanom upravo njegov kolega.

Potjera se nastavila kroz nekoliko raskrsnica, gdje je inspektor ponovo ignorisao crveno svjetlo, a policijsko vozilo ga je uspjelo sustići tek na Rebrovačkom mostu. Uprkos pokušajima policajca da zaustavi inspektora, P.K. je naglo ubrzao i nastavio bijeg prema kružnom toku kod Rebrovačke crkve. Tamo je konačno zaustavljen, ali je odmah verbalno napao policajca, pitajući ga zašto ga je zaustavio i prigovarajući zbog navodnog kršenja saobraćajnih pravila od strane policajca.

U vozilu inspektora nalazila se još jedna muška osoba, čiji identitet nije poznat. Nakon što je policajac zatražio od inspektora da sačeka patrolu radi daljnje kontrole, P.K. je ponovo upalio vozilo i pobjegao s mjesta događaja.

Cijeli slučaj završio je prekršajnom prijavom protiv inspektora zbog nasilničke vožnje, što je izazvalo veliko interesovanje javnosti u Banja Luci.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija