Foto: Jabukatv
Policajci bez razloga pretukli mladiće, MUP pokrenuo istragu oko incidenta

Policajci bez razloga pretukli mladiće, MUP pokrenuo istragu oko incidenta


Prema pisanju hercegovačkih medija, pripadnici MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona su u prošli četvrtak, 15. augusta, brutalno pretukli mladiće.

Naime, kako je objavio portal Otpor media mladići su u prostorijama PU Široki Brijeg od strane policijskih službenika, u civilu i u uniformi, od kojih je većina njih poznata pretučenim mladićima, zadobili teške tjelesne zbog kojih su, potražili pomoć na Centru urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice na Bijelom Brijegu u Mostaru.

Mladići su, kako piše portal, noć proveli u pritvoru da bi tek dan kasnije potražili liječnički pomoć u mostarskoj bolnici.

“MUP Županije Zapadnohercegovačke, Uprava policije dana 20. kolovoza 2024.godine zaprimila prijavu putem punomoćnika osoba koje su dana 15. kolovoza 2024. godine nakon narušavanja javnog reda i mira lišene slobode”, rekli su za Bljesak iz Ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona na upit o navodima da su trojica policajaca PU Široki Brijeg brutalno pretukli trojicu mladića u Širokom Brijegu.

Iz MUP-a ZHK su istaknuli kako je navedena prijava proslijeđena Odjelu za profesionalne standarde, Odsjeku za unutarnju kontrolu koji će poduzeti mjere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti vezane za navedenu prijavu i riješila svaka pritužba koja ukazuje na moguće nepravilnosti u radu, u skladu sa zakonom.

Također, obitelji pretučenih mladića angažirali su advokate te Kantonalnom tužilaštvu podnijeli kaznenu prijavu za niz kaznenih djela od strane službenika PU Široki Brijeg i nekoliko nepoznatih osoba.

Prema ispovijesti pretučenih mladića za portal Otpor Media, oni su se negdje u noći s 14.08.2024.godine na 15.08.2024.godine (na Veliku Gospu) oko 2h vraćali pješice kući da bi se kod cafe bara Eko sukobili s trojicom mladića.

Ubrzo nakon toga na lice mjesta došli su djelatnici PU Široki Brijeg i oni su bez ikakvog opiranja i negodovanja ušli u policijsko vozilo te su odvedeni u PU Široki Brijeg gdje su alkotestirani i saslušani od strane službujućeg djelatnika policije koji je bio jako korektan u tom trenutku.

Nedugo nakon njihovog ulaska u policiju ulaze djelatnici policije, Lasić bio u uniformi, Ćorić, Sopta i Ćosić su bili u civilu, ne govore da su policajci, već galame premda su oni sjedili mirno bez ikakve agresivnosti, kako su nam naveli.

Potom policajac u civilu Sopta prilazi jednom od blizanaca A.L. hvata ga za vrat i baca ga na pod dok ga istovremeno drugi djelatnik policije Ćorić udara nogom na zemlji premda je on na zemlji i ne pruža nikakav otpor. No, bez obzira na to djelatnik Ćorić ga udara teleskopskom palicom po leđima, i dvaput u glavu nakon što A.L. gubi svijest, ali ga nakon toga nastavljaju udarati i drugi policajci.

Brat blizanac D.L. vidjevši što su mu uradili bratu prilazi policajcu Ćosiću i sprječava ga da mu dalje bije brata, nakon čega svi policajci u odori i civilu nastavljaju njega tući udarajući ga čizmama po glavi i cijelom tijelu.

Čitavu ispovijest pročitajte ovdje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija