Policajci kaznili dečka koji je jeo burek bez maske. Buregdžinica želi platiti kaznu

Ljubljanski fast food Burek Olimpija putem društvenih je mreža obećao platiti kaznu dostavljaču hrane koji je kažnjen s 400 eura jer je u vrijeme epidemije skinuo masku i jeo na javnom prostoru. Naravno, pod uvjetom da dokaže da je jeo njihov burek.

“Tražimo slavnog dostavljača hrane koji je prošlog tjedna u Ljubljani platio kaznu zbog konzumiranja hrane na stubištu ispred Franjevačke crkve. Namjeravamo ga pitati gdje je burek kupio. Ako se pokaže da je to bio naš burek, spremni smo mu pomoći u plaćanju kazne”, objavili su na Facebooku.

Kako su jučer objavili, potraga je zasad neuspješna.

“Pokušali smo pronaći mladića koji je kažnjen zbog jedenja bureka, ali, nažalost, neuspješno”, napisali su.

Kako prenose slovenski mediji, ista je buregdžinica, kako se dade naslutiti i iz njenog imena, jedan od partnera nogometnog kluba Olimpija, a ovih je dana besplatan burek do kraja života obećala i članovima slovenske nogometne reprezentacije, nakon što su se, odigravši neriješeno s Grčkom, uspjeli plasirati u višu grupu B u natjecanju Lige nacija.

Slučaj anonimnog dostavljača hrane, koji je kažnjen kaznom od 400 eura jer je u vrijeme lockdowna u centru Ljubljane, u pauzi od posla, sjeo i skinuo masku navodno da bi na brzinu konzumirao jutarnji obrok, prerastao je u društveni događaj, ali i pravi politički teatar nakon što je slika tog prizora postala viralna na društvenim mrežama, a o slučaju je raspravljao i parlament, prenosi Index.

Oporba je spomenuti slučaj uzela kao ilustraciju tvrdnji da su neke poduzete mjere protiv koronavirusa apsurdne i pretjerane, a kažnjavanje diskriminatorno, jer su se u javnosti i neki političari pojavljivali bez maski. Policija pak tvrdi da je kažnjavanje bilo zakonski opravdano jer prekršitelj nije nosio masku na otvorenom javnom prostoru, kako je propisano.

Premijer Janez Janša često pak ističe da ozračju nepovjerenja prema vladinim potezima u vremenu pandemije često doprinose mediji i društvene mreže jer sve dovode u pitanje, pa se mjera ne pridržava oko deset posto stanovništva, čime se ugrožava javno zdravlje svih.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79