Policajci spriječili samoubistvo: Mladiću skinuli omču oko vrata

Brzom reakcijom policijskih službenika iz Bosanskog Broda i Dervente, sinoć oko 19 sati, u mjestu Novo Selo kod Bosanskog Broda, spriječeno je samoubistvo 28-godišnjaka iz Bosanke Gradiške.

Bio u napuštenom objektu

Na osnovu informacije Policijske uprave Bosanska Gradiška da se jedan mladić nalazi na području opštine Bosanski Brod, te da ima namjeru da počini samoubistvo, policijski službenici Policijskih stanica Bosanski Brod i Derventa su odmah krenuli da obilaze teren.

– U mjestu Novo Selo locirali su automobil ispred jednog napuštenog pomoćnog objekta te ulaskom u navedeni objekt ugledali su muškarca na visini od oko pet metara sa omčom oko vrata – pojašnjava portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Bezbjedno spušten u prizemlje

Dodaje da je nakon četrdesetominutnog intenzivnog razgovora i opreznog postupanja u pokušaju smirivanja, policijski službenici su se uspjeli popeti na tavan te osloboditi mladića od omče oko vrata, te ga nakon dužeg razgovora bezbjedno spustiti u prizemlje objekta.

– Mladiću je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Bosanki Brod odakle je prevezen u dobojsku bolnicu – istakla je Kerkez.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79