Policajci u posljednji trenutak spriječili likvidaciju: Anđelko Miličević planirao ubiti muškarca

Sarajevski policajci u posljednji trenutak spriječili su likavidaciju u bh. prijestonici.

Kako saznaje portal „Avaza“, uhapšen je Anđelko Miličević (31) iz Doboja, stari policijski znanac, koji je pripremao ubistvo.

Pao je zahvaljujući koordiniranoj saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Državne agencije za istragu i zaštitu. Upravo je SIPA-a imala ključnu ulogu u raskrinkavanju paklenog plana Miličevića.
Ukrao vozilo

Kako je potvrđeno iz MUP-a KS, policajci su u ulici Kurta Schorka u sarajevskoj općini Novi grad pronašli Audi A6, karavan, nacionalnih registarskih oznaka Republike Austrije, s kojim je Miličević trebao ići u izvršenje djela. Naknadno je utvrđeno da je vozilo ukradeno u Modriči.

Istražitelji su potom, kao u dobrim kriminalističkim filmovima, odlučili da u spomenutoj ulici naprave klasičnu sačekušu Miličeviću. Policajci su iskočili i stavili lisice na ruke opasnom kriminalcu.

Pretresom vozila i stana, koji je iznajmio 31-godišnjak na području općine Novi grad Sarajevo, pronađeni su pištolj “ČZ”, sa pripadajućim okvirom u kojem se nalazilo 12 metaka, jedan telefon, četiri veća PVC paketića marihuane i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa pripremanjem izvršenja krivičnog djela.

U vozilu je pronađen jedan kanister sa zapaljivom tečnošću, dok je ličnim pretresom osumnjičenog pronađen još jedan telefon i više ključeva.

Sumnja se da je Miličević zločin planirao do u detalje te da je imao namjeru da nakon zločina zapali vozilo i tako uništi sve dokaze.

Miličević, koji se sumnjiči za pripremanje krivičnog djela, posjedovanje i omogućavanje uživanja droga te oosjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa, nakon završene kriminalističke obrade biti će predat u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.
Operativna saznanja

– Ovom prilikom policija Kantona Sarajevo izražava zahvalnost Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i njenim pripadnicima na blagovremenoj razmjeni operativnih saznanja, nakon kojih je organizovana i uspješno realizovana akcija Uprave policije MUP-a KS, kojom je, pored lišenja slobode navedenog lica, pronalaska otuđenog vozila, oružja i drugih predmeta, osujećena planirana upotreba vatrenog oružja čime su zaštićeni životi i samim tim spriječene teže posljedice – saopćeno je iz MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79