Policija Brčko: Službenici jesu zaustavili automobil gradonačelnika u kojem je bio sam ali nije zabilježen prekršaj

S obzirom da je dana 08.09.2022. godine najednom brčanskom portalu objavljen članak u kojem su iznešene određene informacije o postupanju policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH, a da prethodno nisu tražene bilo kakve zvanične informacije od Policije, u cilju objektivnog informisanja javnosti, dajemo sljedeće saopštenje.

Gradonačelnik Brčko Esed Kadrić (SDA) prošao kroz crveno svjetlo, bježao od policije a onda se izderao na njih

Policija Brčko distrikta BiH je provela interni postupak na okolnosti postupanja policijskih službenika u predmetnom događaju, kojom prilikom nije utvrđeno da su policijski službenici postupali nezakonito i nepravilno, osim određenog odstupanja od Instrukcije o načinu ponašanja i međusobnim odnosima policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH, u vezi čega će biti preduzete mjere na unapređenju profesionalnih standarda.

Isto tako, internim postupkom je utvrđeno da je Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dana 23.08.2022. godine oko 20,15 satisvojim privatnim vozilom u kojem je bio sam, prošao kroz raskrsnicu „Kazino“, ali na osnovu pregleda tehničkih sistema Policije na navedenoj raskrsnici nije zabilježeno da je navedenim vozilom prolaskom kroz raskrsnicu počinjen prekršaj propisan odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Policija Brčko distrikta BiH ovom prilikom snažno podržava dalje jačanje partnerstva sa zajednicom, unapređenje komunikacije sa medijima i transparentnosti u radu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79