Policija će u Sarajevu regulisati saobraćaj kako bi spriječili gužve

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, od sutra, 13.03.2023. godine, započinju pojačane aktivnosti regulacije saobraćaja na magistralnom putu M-18 (Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića), u oba pravca, s ciljem rasterećenja saobraćajnih gužvi, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Fizička regulacija saobraćaja u raskrsnicama vršit će se u jutarnjem terminu od 07.00 do 09.00 sati, te u poslijepodnevnom terminu od 14.00 do 17.00 sati.

Građane molimo da tokom ovih aktivnosti poštuju naredbe ovlaštenih službenih lica.

Također, nakon što je Rješenjem Federalne uprave za inspekcijske poslove – Federalnog saobraćajnog inspektorata od 06.03.2023. godine naložena “privremena zabrana odvijanja motornog i pješačkog dijela saobraćaja na dijelu magistralne ceste M-18, na desnoj saobraćajnoj traci rezervisanoj za vozila JGS i njoj susjednoj saobraćajnoj traci, kojim se odvija saobraćaj, te dijelu pješačke staze koja graniči sa saobraćajnom trakom rezervisanom za vozila JGS-a – dio ulice Hiseta”, a nakon obrušavanja dijela objekta u ulici Hiseta, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo poduzimaju mjere i radnje za bezbjedno odvijanje motornog i pješačkog saobraćaja na ovoj dionici, te zaštiti života i zdravlja svih učesnika u saobraćaju.

Apelujemo na građane da samoinicijativno ne prolaze ispod znakova zabrane i ograničenja, te tako ne dovode u opasnost svoj i živote drugih sugrađana, te da poštuju naredbe policijskih službenika, posebno u pogledu pješačkog saobraćaja.

Građankama i građanima Kantona Sarajevo se zahvaljujemo na saradnji i razumijevanju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79