Policija helikopterom tražila opasnog bjegunca, a on im se cijelu noć skrivao pred nosom

Helikopter, interventna policija, krim policija, bila je to prava opsada od subote ujutro u Celinama samo malo više od dva kilometra od središta Vrbovca u Hrvatskoj, piše Jutarnji.hr.

Mirnu ljetnu noć parao je i zvuk helikoptera u potrazi za Draganom Čuturom (41), koji je u subotnje jutro dvaput u njenom dvorištu udario sjekirom prvu komšinicu Katarinu Remenarić (78).

Mještani Celina s kojima smo razgovarali kažu kako se najvjerojatnije krio u visokom kukuruzištu ispod kuće, no ostaje nejasno kako je Čutura prvo uspio umaknuti policiji koja je došla pred njegovu kuću u koju se on bio zaključao, a potom i pod okriljem noći neopaženo ući iako je i pred njegovom i pred kućom njegove komšinice cijelu noć bila policija, kako su nam rekli mještani.

Majka pozvala policiju

Katarinu Remenarić zatekli smo u nedjeljno prijepodne u kući. Na glavi ima dva poveza, na rukama su joj vidljivi podljevi i tragovi udarca sjekirom. Prepričala nam je što se dogodilo u subotu nešto poslije 9 sati u dvorištu.

– Ja sam brisala vanjska vrata jer su bila blatna od kiše. U jednom trenutku vidjela sam da on nešto radi oko te svoje šupe i da dugačke komade trešća pribire i potom preko ograde baca na naše dvorište. Nisam to mogla odšutjeti. On je kojekakve suhe grane bacao na naše dvorište. I u jednom trenutku on je došao do mene u dvorištu. U ruci je imao sjekiru. Ja se tome nisam nadala. Došao je do mene i udario me sjekirom po glavi. Srušila sam se i nisam ni osjetila kad me udario i drugi put jer sam od prvog udarca bila sva drvena.

Moj sin Zlatko bio je na balkonu i on i unuka Gabrijela strčali su se na dvorište, a on je pobjegao. Sakrio se, a oni su odmah zvali i Hitnu pomoć i policiju, koji su brzo došli. Mene su odvezli u bolnicu u Dubravu i oko 16 sati su me moji vratili kući – priča nam vidno potresena Katarina Remenarić.

Kako smo doznali od mještana Celina i Vrbovčana, napadač se prvo zaključao u kući kad su prve policijske patrole došle na adresu Celine 76 gdje on živi u kući s roditeljima. Ali uspio je umaknuti i unatoč tome što su ga tražili pripadnici interventne policije, a u potrazi je sudjelovao i helikopter, u neko doba noći uspio se vratiti u kuću. Mještani kažu da je u nedjelju oko 10 sati njegova majka sama pozvala policiju i rekla da je on u kući.

Krv u dvorištu

Nakon toga su vidjeli kako ga policajci odvode iz kuće i potraga je mogla biti obustavljena.

U dvorištu porodice Remenarić u nedjelju su još bili vidljivi tragovi krvavog napada na 78-godišnju Katarinu Remenarić – tragovi krvi okruženi bijelom kredom i komadići “trešća” koje je Dragan Čutura preko ograde bacao susjedima u dvorište.

Katarina Remenarić kaže kako su u početku s Čuturama bili u dobrim odnosima, ali da to nije tako već godinama i ispratila nas je riječima: “Ne dao vam Bog takve susjede!”.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79