Policija ih u kafani zatekla kako šmrču speed, nisu htjeli preuzeti odgovornost pa ih priveli

Nemamo vremena za prezentiranje plana rada. Upravo su kolege kod mladića pronašle marihuanu, ovim riječima protekle sedmice dočekali su novinare Avaza pripadnici Policijske stanice Kakanj.

Obilazak kladionice

Sjedamo u maricu te se, pod svjetlosnim i zvučnim signalizacijama, upućujemo na lice mjesta. Zatičemo trojicu mladića pored crvenog Seata. U džepu jednog od kontroliranih pronađen je paketić marihuane.

Policajci pitaju kome pripada droga. Prvo su šutjeli pa prebacivali odgovornost. Našim domaćinima nije ostavljeno mnogo izbora, gube strpljenje te privode sve mladiće. U međuvremenu stižu krim-tehničari, koji su obavili uviđaj i izuzeli drogu.

Po dolasku u PS Kakanj, suočeni s činjenicom da će svi prenoćiti iza rešetaka, priznaju kome pripada marihuana. Preostala dvojica mladića dobivaju status svjedoka te su pušteni na slobodu.

Nemamo vremena za predah, policajci, zajedno s Jedinicom za sprečavanje narušavanja javnog reda i mira te istražiteljima, prave punkt. Redom zaustavljaju na desetine vozila, ali sve protječe uredno.

Komandir PS Kakanj izdaje naredbu da se obiđu kladionice i ugostiteljski objekti. Upadamo prvo u kladionicu. Pregledaju se prisutni, ali i ovog puta nije bilo problema. Bilo je i šaljivih komentara.

– „Ode“ mi stoja – dobacio je jedan kockar.

Donio drogu

Budući da se bliži kraj radnog vremena kladionica, policajci se odlučuju da obiđu jednu kafanu. Unutra svega petero gostiju, konobar i čistačica. Na prvu se stječe dojam da će i ovaj pregled proći uredno. Međutim, iskusni policajci u šanku pronalaze nagorenu cigaretu koja asocira na ispušeni džoint. Pitaju čije je, ali svi šute.

To je sasvim dovoljan razlog da detaljniji pregled gostiju i objekta. U unutrašnjosti šanka pronalaze CD na kojem je bijeli prah, za koji sumnjaju da je spid.

– A šta je ovo – pitaju policajci.

U tim trenucima zavladao je muk. Gosti i osoblje ne sarađuju s policijom, odnosno sve negiraju. Jedan se odvažio te je kukao kako ga stalno pretresaju.

– Bez suvišnih komentara, postupite prema uputama kolega – glasno je rekao policajac i prekinuo svaku vrstu komunikacije.

Policajci pozivaju vlasnika kafane da bi pregledali snimke s kamera videonadzora u šanku i sali. Sumnjaju da se više osoba drogiralo, jer su sitni tragovi bijelog praha vidljivi i po podu, prema toaletu… Obavljaju „u četiri oka“ razgovore s gostima. Jedan priznaje da je donio drogu. Epilog – dvije osobe su završile s lisicama na rukama.

Istražitelji dolaze i obavljaju uviđaj, a mi se upućujemo u stanicu, zajedno s privedenim muškarcima

Pijan upravljao vozilom

Naši domaćini su, zaista, imali mnogo posla. U trenucima dok smo bili u kafiću, putem motorole slušamo da je isključen vozač iz saobraćaja. On je, naime, imao 0,9 promila alkohola u krvi te mu je uručen prekršajni nalog.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79