Policija istražuje slučaj iz Bužima i izjave Hamdije Abdića Tigra…

Abdić je rekao da u Bužimu i okolini prate situaciju u BiH, posebno u Republici Srpskoj, ljuti što ne mogu ništa preduzeti, ali je istakao da će, ako institucije ne budu radile svoj posao, vjerovatno doći do onoga do čega je došlo 1992. godine.

Nakon što su bivši borci 105. bužimske brigade i članovi njihovih porodica obilježili godišnjicu akcije “Munja 93”. Učesnici marša povodom godišnjice bitke nosili su zastave Republike BiH kao i zastave brigade. Tokom marša uzvikivali su i vjerske pokliče, a većina učesnika nosila je i vojne uniforme. “Nezavisnim novinama” iz MUP-a USK potvrđeno je da se istražuje slučaj u Bužimu koji navodno nije bio prijavljen.

“MUP USK nije imao nikakvu najavu, nismo obaviješteni o skupu niti smo ga pratili”, rekli su za “Nezavisne novine” iz MUP-a USK te dodali da će u narednim danima tim povodom biti izvršene provjere, kako bi se utvrdilo o čemu se tu radi.

Pod lupom će, kako je potvrđeno, biti i izjava Hamdije Abdića Tigra, koja će također biti predmet provjera.

“Mi ne treba da se samoorganizujemo, imamo institucije, želimo samo da ih natjeramo i damo im poruku da rade svoj posao. A ne budu li radili, vjerovatno će doći do onoga do čega je došlo 1992. godine. Mislim, to je neizbježno”, rekao je Abdić za lokalne medije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79