Policija izuzela snimak incidenta u kojem je učestvovao Mirza Musa

Policija je jutros izuzela snimak incidenta u kojem je učestvovao direktor Gerontološkog centra Mirza Musa koji je fizički napao tuđe dijete u dvorištu Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić” u Sarajevu.

Ovo je za Avaz potvrdio direktor ove škole Namik Ibrahimović.

On je rekao da je policija jutros bila u školi i izuzela snimke u vezi događaja od 29. aprila kada je Mirza Musa, direktor Gerontološkog centra nasilno u školu vratio dijete kojem nije roditelj, na kraju 5. časa u drugoj smjeni, i povišenim tonom zahtijevao da u školu dođu razrednica i direktor jer je njegovo dijete pretrpjelo nasilje.

Oglasila se škola: Odrasla muška osoba za uho povukla 11-godišnje dijete kojem nije roditelj i uvela ga nasilno u školu.

Podsjetimo, sinoć se Ibrahimović oglasio i saopćenjem za javnost u kojem je naveo da je škola odmah zvala policiju koja je razgovarala s akterima.

– Policajci 29. aprila nisu uzeli izjave od aktera prisutnih tom događaju, već tek 6.maja. Nijedna nadležna institucija još nije izuzela snimak videonadzora – saopćio je sinoć Ibrahimović.

Tek nakon reakcije direktora, nadležni su reagirali i desetak dana nakon incidenta u kojem je učestvovao direktor kojeg je postavila Naša stranka, izuzeli su snimak incidenta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79