Policija je razotkrila 39-godišnjaka koji je prijavio da mu je iz BMW-a ukradena torbica s novcem

Foto: Arhiv/Ilustracija

Policija je razotkrila 39-godišnjaka koji je prijavio da mu je iz BMW-a ukradena torbica s novcem

Prijedorska policija će Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru podnijeti izvještaj protiv Danijela G. (39) iz Laktaša zbog sumnje da je lažno prijavio da mu je iz automobila BMW u Prijedoru ukradeno 48.600 KM. Navodeći inicijale osumnjičenog, u prijedorskoj policiji su kazali da je osumnjičeni prijavio da mu je u toku noći 5/6. septembra ove godine iz njegovog vozila BMW koje je bilo parkirano u Ulici prote Mateje Nenadovića u Prijedoru ukradena torbica u kojoj se nalazio pomenuti novac.

Vozilo je, kako je prvobitno izjavio Danijel G, bilo parkirano u dvorištu njegovog prijatelja.

– Kod njega je policija prilikom pretresa pronašla torbicu i dokumente za koje je prijavio da su ukradeni, ali i 28.000 KM, a ispituje se da li je uopće imao količinu novca koju je je prijavio kao ukradenu, kaže izvor iz istrage.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Prijedor, u petak je 39-godišnjak ispitan na okolnosti da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv osumnjičenog će biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Inače, policija u RS-u se i ranije susretala sa sličnim slučajevima. Nedavno je vozač kombija slagao da su ga razbojnici opljačkali na magistralnom putu Banja Luka – Prijedor, u mjestu Potkozarje, ali je policija istragom utvrdila da se radi o lažnoj prijavi piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79