Policija još vrši istragu: Pretučenoj djevojčici iz Jajca stiže podrška mladih

Bosanskohercegovčka javnost je u šoku nakon novog slučaja vršnjačkog nasilja koje se dogodilo u Jajcu, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona su nam kazali da poduzimaju zakonom predviđene mjere.

Videosnimak vršnjačkog nasilja objavljen je prije nekoliko dana na društvenim mrežama, a na njemu se vidi djevojčica koja nekoliko minuta sjedi na drugoj djevojčici koja se nalazi na tlu i tom prilikom joj zadaje više udaraca u području glave i tijela dok vršnjaci okolo sve snimaju mobilnim uređajima i potiču nastavak tučnjave.

Majka pretučene djevojčice u Jajcu: Trenutno smo u Hitnoj, vodim je u bolnicu zbog povrede oka

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić nam je kazao da je Policijskoj stanici Jajce 7. maja prijavljen događaj na školskom stadionu u jajcu, gdje je napadnuta maloljetna djevojčica.

“Policija poduzima mjere i radnje i radi na rasvjetljavanju slučaja u saradnji s kantonalnim tužilaštvom”, kazao je Hodžić.

Oglasili se iz škole pretučene djevojčice: Suzdržite se od komentiranja i dijeljenja videa

Javni istup i podršku napadnutoj djevojčici pružio je Forum mladih SDP Žepče, koji su kazali da osuđuju ovaj čin te da traže od odgovornih i nadležnih institucija u BiH da javnost upoznaju o uzrocima i sankcijama koje će uslijediti.

“Ne smijemo dozvoliti sebi, a ni drugima da zatvorimo oči pred nasiljem. Šutnja je znak odobravanja. Mi ne odobravamo! Mi želimo stvoriti okruženje slobode i jednakih prava zato tražimo da se kazne i osude počinioci kao i oni koji su šutnjom i snimanjem ovog događaja odobrili ovo nasilje koje već dugo traje, a počelo je običnim vršnjačkim zadirkivanjem i preraslo u strašan čin. Čin koji pokazuje da je tačna fraza ‘ljudi su više loši nego dobri’. Jesmo li zaista toliko loši da slabije i nemoćne guramo u stranu, uzimajući im osnovna ljudska prava i stavljajući ih na stub srama”, navode u reakciji FOM SDP Žepče te na kraju dodaju:

“A ti, djevojčice, nisi sama!”

Za sada nije poznato šta je prethodilo ovom događaju, a više informacija bit će poznato u narednom periodu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79