Policija kaznila bahatog vozač Golf-a koji je divljao kroz Sarajevo: “Dobio tri kazne”

Redakcija portala Crna-Hronika objavila je članak 6.12.2023. godine pod nazivom (VIDEO) Influenserica Mina snimala kako divljaju Titovom: Prestizali automobile po pješačkoj zoni.

“Kao da nam je život kasko” naziv je video klipa koji je zgrozio javnost a objavila ga je influenserica Mina Mateljan na svom Instagram profilu.

Ona na svojim društvenim mrežama promoviše divljačku vožnju koju za sada čini nepoznat vozač automobila marke VW koji od semafora do semafora isprobava koliko brzo njegovo vozilo može ići, prestiže automobile na dijelu ceste gdje se nalaze tramvajske šine i čini još niz prekršaja koje će detaljnije utvrditi MUP Kantona Sarajevo – piše Crna-Hronika.

I MUP Kantona Sarajevo pronašao je i sankcionisao bahatog  vozača te ga kaznio sa 3 novčane kazne.

“U vezi s vašim e-mailom od 06. decembra 2023. godine, a povodom snimka opasne vožnje koji ste objavili, obavještavamo vas da su policijski službenici Jedinice za saobraćaj, dana 21.12.2023. godine identifikovali osobu koja je 05.12.2023. godine oko 21,55 sati ulicom Derviša Numića, općina Novo Sarajevo i ulicom Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, upravljala motornim vozilom „VW Golf VI“.

Zbog počinjenih prekršaja iz člana 64., člana 51. i člana 38. Zakona o osnovama bezbjesnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, od osumjičene osobe je uzeta izjava i izdat prekršajni nalog zbog ovih prekršaja.” – izjavili su iz MUP-a Kantona Sarajevo za portal Crna-Hronika.

Kada pogledamo detaljno Zakon o osnovama bezbjesnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini možemo pronaći da je bahati vozač za prekšaje iz člana 64. dobio 100 KM kazne i 1 mjesec zabrane upravljanja motornim vozilom, za prekršaj iz člana 51. 100 KM novčana kazna i jedan mjesec zabrane upravljana motornim vozilom i 2 kaznena boda, i prekršaj iz člana 38. novčanu kaznu od 30 KM.

Napominjemo da je ovo itekako opasna vožnja zato što se radi o najprometnijom ulici u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, kako automobila tako i pješaka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79