Policija kaznila mladića sa 500 KM, kažu da je imao uređaj za ometanje radara. Mladić: To je kamera

Mladić (21) iz Hrvatske je proglašen krivim i osuđen zbog neobičnog uređaja koji mu je policija pronašla u automobilu. On je tvrdio da je automobil očev, a ne njegov, a da je to zbog čega su ga prijavili zapravo obična kamera. No sutkinja je na koncu povjerovala policajcu, a ne njemu i fotografiji kamere koju je dostavio sudu, piše Danica.hr.

Sve se dogodilo u mjestu Jurovski Brod. Mladić je, prema presudi, upravljao osobnim automobilom te se koristio uređajem koji je imao za cilj ometanje ili otkrivanje uređaja koje koriste ovlaštene osobe za nadzor prometa na cestama. Nije se odazvao na sudsko ročište, pa je kao svjedok saslušan policajac koji ga je zaustavio.

“Sjećam se dobro te kontrole u kojoj sam odmah utvrdio da vozač ispred sebe na ploči ima ugrađen uređaj za koji sam osobno utvrdio da se radi o uređaju koji ima cilj ometanje ili otkrivanje uređaja koje koriste ovlaštene osobe za nadzor prometa”, rekao je policajac.

“Uređaj na fotografiji koju je okrivljenik priložio uz prigovor je zaista fotografija kamere, a ne tog uređaja. Ali ja se dobro sjećam izgleda uređaja, iako ga nisam fotografirao na licu mjesta. Vozač je rekao da je to vozilo od oca i da je to kamera. No ja sam na mjestu događaja neposrednim opažanjem utvrdio da se radi o uređaju koji služi ometanju uređaja koje koriste službene osobe”, naglasio je.

Mladić je zbog toga osuđen i kažnjen s 2000 kuna (oko 500 KM) te mora platiti 100 kuna (25 KM) troškova postupka. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79