Policija lišila slobode osobu koja je jučer bacila eksplozivnu napravu u Sarajevu

U Sarajevu je jučer bačena eksplozivna naprava u Radničkoj ulici, a policija je ubrzo pronašla osumnjičenog.

Naime, jučer u 01.40 sati, policija je obaviještena da je u ulici Radnička, općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu naprave.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih, dok je došlo do oštećenja na stambenom objektu, kao i na dva motorna vozila, vlasništvo N.K. i M.K. iz Sarajeva, koja su se nalazila parkirana u neposrednoj blizini.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, policijski službenici su došli do saznjanja da je mogući izvršilac H.D., rođen 1966. godine, nastanjen u Sarajevu. Na osnovu pribavljene sudske naredbe, izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija koju koristi H.D. na području općine Novo Sarajevo.

Tom prilikom kod njega je pronađen i oduzet pištolj marke ČZ, 7,65 mm sa okvirom i 18 metaka istog kalibra.

Po nalogu dežurnog tužioca, službeni izvještaj o počinjenim krivićnim djelima će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79