Policija na nekolko lokacija u gradu: Sinoć ponovljena navijačka divljanja u Brčkom

Članovi navijačke grupe “Sindikat” Fudbalskog kluba Ilićka iz Brčkog sinoć su se ponovo okupili u tom gradu, povodom obilježavanja neustavnog Dana Republike Srpske zbog čega je reagovala policija.

Naime, članovi Sindikata, koji su sinoć sa jedne od stambenih zgrada u Brčkom projektorom osvijetlili zgradu kompanije SCO Bimal s likom Svetog Stefana koji se definira i kao zaštitnik Republike Srpske, uz bakljadu, večeras su se ponovo okupili u gradu.

Na odredište su došli automobilima, a kako bi prevenirali eventualne nerede, pripadnici brčanske policije večeras su bili raspoređeni na nekoliko lokacija u gradu.

Kako nam je zvanično potvrđeno iz policije, incidentne situacije nisu zabilježene, a članovi navijačke grupe su se razišli oko 21:30 sati, piše Klix.

S druge strane, prije 2 noći su za sada nepoznate osobe uništile grafit posvećen žrtvama genocida u Srebrenici koji se nalazi na mezarju gdje su ukopane civilne žrtve rata, a načinjena šteta tokom nedjelje je popravljena.

Ovaj grafit su sinoć osiguravali službenici policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79