Policija na nogama: Dojava o postavljenim bombama u četiri suda u Sarajevu

Na Ustavnom, Vrhovnom, Kantonalnom i Općinskom sudu u Sarajevu danas je dojavljena bomba zbog čega je na više lokacija u gradu pojačano prisustvo policije.

Ovu informaciju za Klix.ba potvrdila je glasnogovornica Ministarstva unnutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

“MUP KS zaprimio je dojave o bombi na Ustavnom, Vrhovnom, Kantonalnom i Općinskom sudu u Sarajevu. Ekipe su na terenu. Rade se sve propisane radnje, evakuacija i osiguranje objekata, kao i kontradiverzioni (KDZ) pregled”, kazala nam je Novalić.

Prostor oko objekata je ograđen policijskom žutom trakom, a više informacija bit će poznato nakon što pripadnici MUP-a KS obave KDZ pregled.

Podsjećamo, dojave o bombama na sarajevskim sudovima veoma su česte, a intenzivirale su se proteklih mjeseci. Na svu sreću, do sada su se sve pokazale kao lažne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79