Policija na nogama: Migrant i Bosanac pobjegli iz zatvora u Ustikolini

Dvojica robijaša danas su pobjegli iz Odjeljena Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Ustikolini, saznaje „Avaz“.

Radi se o migrantu J. U., koji je izdržavao kaznu zbog krađe mobitela te Dž. D., državljaninu BiH, koji je robijao zbog tuče i nasilničkog ponašanja. Sve se odigralo danas oko 19.55 sati, neposredno prije postrojavanja osuđenika.

Tada je pao jedan robijaš i udario glavom. Stražari su prišli da mu pomognu, a opći metež iskoristili su migrant i Bosanac te su preskočili ogradu i pobjegli.

Posao im je bio olakšan jer nije dovršena žičana ograda. Objekt je, naime, još u fazi renoviranja, a i radi se o zatvoru poluotvorenog tipa.

Kako nezvanično saznajemo, oni su pobjegli u smjeru gdje ima mina zaostalih iz nesretnog rata.

Faruk Zupčević, direktor Kazneno-popravnog zavoda u Sarajevu, potvrdio nam je da su iz Ustikoline pobjegle dvije osobe te da su odmah alarmirane sve policijske agencije.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79