Policija nakon Povorke ponosa: Sa sigurnosnog aspekta sve je prošlo u najboljem redu

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je po završetku Povorke ponosa saopćeno da je događaj sa sigurnosnog aspekta uspješno realizovan i da su policijski službenici bili na visini zadatka.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je, u saradnji i uz pomoć kolega iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Obavještajno-sigurnosne agencije BIH, zatim Federalne uprave policije i Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog, Hercegovačko-neretvanskog, Srednjebosanskog, Tuzlanskog i Bosansko-podrinjskog kantona, poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi osiguranja današnjih javnih skupova: “Povorke ponosa” i “Anti-LGBT protesta”, koji su održani u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.”Tom prilikom angažovan je dovoljan broj policijskih službenika, kako uniformisane, tako i kriminalističke policije na poslovima fizičkog, operativnog, KDZ i saobraćajnog osiguranja ovih događaja”, saopćeno je.

Iz policije se zahvaljuju svim građanima i posjetiocima Kantona Sarajevo za strpljenje i razumijevanje, obzirom da je, zbog održavanja ovih javnih skupova, bio obustavljen saobraćaj u užem gradskom području piše Klix.

“Također, zahvalnost i čestitke izražavamo policijskim službenicima i uposlenicima svih agencija koji su uzeli učešća u realizaciji današnjih planskih aktivnosti, posebno uzimajući u obzir vremenske prilike u kojima je bilo neophodno izvršiti današnje zadatke”, zaključeno je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79