Policija nije dozvolila održavanje skupa “Pravda za Davida”

Policijska uprava Banja Luka zabranila je javno okupljanje na Trgu Krajine koje je trebalo biti održano danas od 18 do 20 sati. Zahtjev za javno okupljanje podnijeli su aktivisti grupe „Pravda za Davida“.

Zabranu o javnom okupljanju u Policijskoj upravi obrazložili su činjenicom da je posljednje prijavljeno okupljanje na Trgu Krajine 30. decembra prošle godine dovelo do više krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira, kao i uništavanja imovine.

– Na Trgu Krajine prije godinu dana posljednji put je viđen David Dragičević. Sa ovog mjesta je David odveden u smrt. Policija je zabranila sva okupljanja „Pravde za Davida“. Pismeno rješenje o toj zabrani do danas nismo dobili – rekao je Ozred Perduv iz grupe „Pravda za Davida“.

Perduv je istakao da je nekoliko članova grupe u toku prethodne noći pokušalo da se uslika sa Davidovom slikom na Trgu Krajine, ali su istog trenutka okruženi policijom.

– Htjeli smo da uradimo performans oko pola jedan na Trgu. U tom momentu se pet-šest policijskih vozila stvorilo na Trgu. Oni nisu bili parkirani na cesti i opkolili su te ljude. To više nije pritisak. To je otvorena prijetnja tim ljudima – kazao je Perduv.

DAVOR DRAGIČEVIĆ: Prošla je godina kako te je tata poljubio i zadnji put vidio živog

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79