Policija o nesreći na gradilištu Koridora 5-C: Poginuo radnik iz Lukavca, uhapšena jedna osoba

Po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva, istog dana u 16,35 sati slobode je lišeno lice J.B., rođen 1965. godine

Nakon pogibije radnika O.M. rođen 1972. godine na gradilištu koridora 5-C kada je pao sa visine, slobode je lišena jedna osoba, navodi se u policijskom izvještaju.

(FOTO) Na licu mjesta: Nesretni radnik pao je s mosta kada se otkinula oplata, nije mu bilo spasa

“Dana 5. augusta 2021. godine u 13,35 sati, obaviještena je Šesta PU da je mjestu Raštelica, općina Hadžići, prilikom izvođenja radova na izgradnji puta koridor 5-C, došlo do pada sa visine, radnika firme “Saring” d.o.o. Sarajevo, O.M., rođen 1972. godine, nastanjen u Lukavcu. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt istog. Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i inspektor zaštite na radu. Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu “Bare”.

Po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva, istog dana u 16,35 sati slobode je lišeno lice J.B., rođen 1965. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 328. stav 2. (Teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine), a u vezi sa članom 326. stav 1. (Nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova) KZ F BiH. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja”, navodi se u policijskom izvještaju.

Kakio se saznaje, do nesreće je došlo kada se otkinula jedna oplata na mostu u mjestu Raštelica odakle je radnik pao s velike visine i smrtno stradao na licu mjesta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79