Policija oduzima vozačku dozvolu Gradonačelniku Brčko distrikta BiH (SDA): Mora platiti kaznu od 300KM

Nakon što smo objavili prvi i drugi dio prve stranice službene zabilješke kada je u pitanju afera “Gradonačelnik i Semafor” danas objavljujemo i teći dio prve stranice u kom je navedeno kako je Gradonačelnik Brčko distrikta BiH povišenim tonom policijskim službenicima kazao bahatim i prostačkim jezikom “NEMOJTE SE ZAJ*BAVAT SAMNOM!“

Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić (SDA) policajcima poručio da se s njim ne mogu zaj**avati

Redakcija portal “Times” nezvanično je došla do informacije da je Gradonačelniku Brčko distrikta BiH Esedu Kadriću (SDA), Policija BD BIH izdala prekršajni nalog s kaznom od 300KM koji Gradonačelnik mora da plati, te mu oduzimaju vozačku dozvolu na 30 dana zbog afere o kojoj smo ranije pisali pod nazivom javnosti poznatom “PROĐI SA MNOM KROZ CRVENO”.

S obzirom na to da je ova informacija nezvanična jer se Policija uzalud našim ranijim upitima nije oglasila iako je obećala da hoće. Mi zbog ranijeg iskustva lažnog Saopštenja Policije, nećemo ovaj put objavljivati detalje prekršajnog naloga jer smo uputili novi upit Policiji BD BIH te pored odgovora na isti očekujemo i Saopštenje za javnost. Ali ovaj put se nadamo tačno i istinito Saopštenje a ne lažno kao što je prije nekoliko sedmica javnosti podvaljeno od strane zamjenika šefa Policije BD BIH.

Iskreno se nadamo da će Policija nakon ovih afera i transparentnom suradnjom i saopćenjima vratiti povjerenje građana prema ovoj sigurnosnoj instituciji Brčko distrikta BiH ali i motiv svim ostalim policajcima koji štite zakon a ne one koji ga krše.

Takođe se pitamo hoće li neko preuzeti i snostiti odgovornost zbog ovog propusta Policije i tko?

Kao i to da li će Policija BD BIH ili Tužilaštvo BD BIH podnijeti krivičnu prijavu protiv Gradonačelnika BD BIH Eseda Kadrića zbog trgovine uticajem nad Policijom BD BIH ?

Takođe navodimo da smo za ove kao i prethodne navode dostavili upit i Policiji BD BIH na koji se nadamo što bržem odgovoru s ciljem što tačnijeg upoznavanja javnosti.

Također ovim putem ispred redakcije “TIMES.BA” šaljemo poruku svim poštenim i profesionalnim Policajcima da i dalje ostanu profesionalni i služe građanima i zakonu, a građanima da imaju razumijevanja prema svim policijskim službenicima koji samo rade svoj posao. Iskreno se nadamo da ovaj pokušaj trgovine utjecaja policijom od strane Gradonačelnika BD BIH Eseda Kadrića neće demotivisati i razočarati policijske službenike koji žele da časno i profesionalno rade svoj posao.

“Poštovani vrijedni Policajci ne dopustite da vas političari i funkcioneri svojim nemoralnim istupima ne pokolebaju, glavu gore i štitite samo zakon,zakon i opet zakon, jer pravda uvijek pobjedi na kraju, i na kraju mi mediji smo upravo tu i za vas i sve one kojima nepravda agresivno prkosi”

S poštovanjem

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79