Policija otkrila korona dernek u prostorijama fudbalskog kluba u BiH

Policija je u prostorijama fudbalskog kluba, u mjestu Gornji Podgradci, grad Gradiška, zatekla 14 lica na nelegalnoj “korona zabavi”.

Kako je saopćeno, Policijska uprava Gradiška kontinuirano provodi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije koje se odnose na sprečavanje širenja virusa među stanovništvom, te su tom prilikom evidentirali jedno krivično djelo „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

Naime, u četvrtak oko 20,00 sati, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, su u prostorijama fudbalskog kluba, u mjestu Gornji Podgradci, grad Gradiška, zatekli 14 lica, gdje je bila organizovana privatna zabava suprotno mjerama iz zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se lica D.L. i V.B. obojica iz Gradiške, ispitaju na navedene okolnosti, te da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo „nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

Policijska uprava Gradiška poziva građane da nadležnim skužbama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Gradiška će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79