Policija otkrila nevjerovatne detalje kako je Palislamović usmrtio pješaka

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je uz navođenje inicijala saopćilo detalje o sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je Naser Palislamović, odranije poznat policiji, usmrtio pješaka.

Saobraćajna nesreća se dogodila u 20:40 sati u ulici Mostarsko raskršće do broja 52, općina Hadžići.

Ko je Naser Palislamović: Terorizam u Bugojnu, nasilje u porodici, teške krađe…

Tom prilikom došlo je do udara pješaka na kolovozu E. S. (67) iz Hadžića.

Naser Palislamović (42) iz Ključa udario je pješaka automobilom Ford Fiesta na kojem su bile postavljene dvije različite registarske oznake 792-K-711 i M15-E-503, piše Avaz.

Nakon toga je pobjegao sa mjesta nesreće, a ubrzo je uhapšen i predat u Jedinicu za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.

Na licu mjesta smrt pješaka je konstatirala ekipa Hitne pomoći. Po završetku uviđaja kojem je prisustvovao dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, tijelo E. S. prevezeno je u prosekturu Bare radi obdukcije.

Policija je oduzela Ford Fiestu radi potrebnih vještačenja i automobil je prevezen na policijski depo u Butmiru.

Palislamović je osumnjičen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje ljekarske pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći iz člana 336 i 337 KZ FBIH, a nakon što se nije zaustavio na mjestu nesreće.

Uviđaj kojiom je rukovodio tužilac obavili su istražitelji Odjeljenja za saobraćajne istrage i kriminalistički tehničari MUP-a Kantona Sarajevo.

SARAJEVO: Ubio pješaka pa pobjegao, uhapšen odbjegli vozač Naser Palislamović


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79