Policija otkrila nove detalje: Ovo je stradala starica, za ubistvo optužen drug njene unuke kojeg je odao nož

FOTO: ZLATKO ČONKAŠ, PRIVATNA ARHIVA / RINGIER

 

Apatinca P.B. (28) koji je uhapšen sinoć zbog svirepog ubistva starice Bosiljke Miljanović (83) u njenoj porodičnoj u Apatinu, odao je nož kojim se zvjerski iživljavao nad nesretnom staricom a i krvava odjeća koja je pronađena kod njega u kući.

Prema nezvaničnim informacijama, na dršci noža izrezbaren je pentagram a isti ima na tijelu istetoviran i osumnjičeni P.B.

– Kod uhapšenog u kući pronađeni su krvav duks, farmerke i obuća koje je imao na sebi prilikom zločina. Nož kojim je ubio staricu nađen je na mjestu zločina i to je bio krucijalni trag nakon detaljnog vještačenja oružja koji je doveo do hapšenja svirepog mladića – rekao je izvor upoznat sa tokom istrage.

Dodaje da je krug osumnjičenih sužen nakon što je otkriveno da je ubica na mjesto zločina došao crvenim puntom, a da je DNK analiza oružja kojim je počinjen zločin potvrdila sumnje policije da je riječ o P.B. koji je inače poznanik iz škole unuke pokojnice.

 

– Ta činjenica i činjenica da osumnjičeni živi nedaleko od kuće u kojoj je živjela Bosiljkina unuka prije nego što je prodala tu kuću nakon majčine smrti i preselila se kod babe navela je policiju da posumnja da je P.B. izvršio ovo krivično djelo jer je dobro poznavao unuku ubijene žene još iz školskih dana. Čitav slučaj preuzelo je Više javno tužilaštvo u Somboru kome će osumnjičeni biti predat na saslušanje u zakonskom roku a tereti se za krivično djelo teško ubistvo. Prve informacije koje su se pojavile u javnosti da je zločin počinjen iz koristoljublja izgleda da nisu tačne. Tačno je da je nestala izvjesna količina novca iz kuće ali je to ubica uradio vjerovatno samo da zavara trag da bi se pomislilo da je u pitanju pljačka jer je on solidno situiran i novac mu nije potreban. Sada je na tužilaštvu da utvrdi pravi motiv – objašnjava izvor.

Komšije osumnjičenog P.B. su u šoku nakon što su čuli vijest da je uhapšen i osumnjičen da je počinio zvjerski zločin.

– Nikada na njega ne bi posumnjali. Prvo se pojavila informacija da je neko opljačkao Bosu ali da se prešao jer nije našao puno novca. Sada kada smo ovo čuli, zanijemili smo. P.B. nije nikada bio nešto pretjerano komunikativan, pogotovo sa nama starijima. Javljao se pristojno i djelovao je kao normalan momak. Završio je Hemijski fakultet i radio kao tehnolog u jednoj lokalnoj firmi. Roditelji su mu penzioneri ali nije to neka sirotinja pa da je on bio prinuđen da krade. Naprotiv, žive lijepo i normalno tako da novac nije motiv. A šta je bio motiv, to nas plaši jer se izgleda moglo desiti bilo kome od nas jer to samo bolestan čovjek može da počini takav zločin – rekla je komšinica P.B.Podsjetimo, P.B. se sumnjiči da je u ponedjeljak ujutro svirepo ubio staricu Bosiljku Miljanović (83), u njenoj porodičnoj kući u Apatinu.

Prva komšinica pronašla je masakriranu Bosiljku u dnevnoj sobi prekrivenu ćebetom i skroz ispremetanu kuću te je odmah pozvala policiju.

Ukoliko se dokaže da je kriv, P.B. prijeti kazna do 40 godina zatvora a Apatinci su konačno odahnuli jer je svirepi ubica iza rešetaka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79