Policija otkrila nove informacije o stravičnoj nesreći: Broj žrtava povećao se na deset

Broj poginulih u jutrošnjem slijetanju autobusa na autocesti kod Slavonskog Broda povećao se na deset, piše Index.hr.

Prva policijska informacija govorila je o troje mrtvih, ali je onda broj mrtvih porastao na osam, da bi onda policija javila o deset mrtvih.

Također, policija je ustanovila da se ne radi o makedonskom nego o kosovskom autobusu.

– Tokom obavljanja uviđaja, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registracijskih oznaka, te da je u nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok je više desetaka prevezeno na pružanje liječničke pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu. Više informacija uputit ćemo po završetku uviđaja – objavila je policija u devet sati.

Povrijeđeni su u teškom stanju.

– Situacija je vrlo teška i još uvijek je velik broj životno ugroženih putnika u autobusu – rekao je Damir Brezić, portparol brodsko-posavske policije.

Podsjetimo, policija je oko 6:20 sati dobila dojavu da se na autocesti kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnoj saobraćajnoj traci, dogodila nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa makedonskih nacionalnih oznaka.

Policija uviđajem utvrđuje okolnosti pod kojima je došlo do nesreće.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79