Policija otkriva: Evo ko su osobe odgovorne za uništavanje grafita

U Brčkom je uoči neustavnog dana RS uništen grafit posvećen žrtvama genocida u Srebrenici koji se nalazi na mezarju gdje su ukopane civilne žrtve rata.

Također, pripadnici navijačke grupe “Sindikat”, lokalnog kluba Ilićka, napravili su oko 20 bakljadu na bulevaru zbog čega je na određeni period bio blokiran i saobraćaj, a na zgradi SCO Bimal je projektovan lik Svetog Stefana koji se definira i kao zaštitnik RS.

Policija u Brčkom je pronašla osobe osumnjičenje za uništavanje grafita, a navodno je riječ upravo o pripadnicima navijačke grupe “Sindikat”.

Oni se sumnjiče da su preko postojećeg natpisa “Brčko 92 Never Forget Srebrenica 95, 8372 BHF”, nacrtali vodoravne linije u dužini oko 30 metara.

Od zaprimanja prijave policija u Brčkom intenzivno su preduzimane mjere i radnje na identifikaciji počinilaca, a o događaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta.

  U Sarajevu preminuo poznati ljekar prim. dr. Safet Firdus

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79