Policija počela kažnjavati sve putnike u automobilu koji ne vežu sigurnosni pojas

Izmjenama Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama BiH koje su stupile na snagu u februaru 2017. godine, predviđena je kazna od 100 do 300 KM za vozača ili drugu osobu koja se za vrijeme vožnje u motornom vozilu ne veže sigurnosnim pojasem.

Saobraćajna policija Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo počela je kažnjavati sve putnike u motornom vozilu koji ne vežu sigurnosni pojas, pa i one koji se voze na stražnjem sjedištu, potvrđeno je iz MUP-a KS-a za Patriju.

Za to postoji i zakonski osnov, odnosno izmjenama Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama BiH koje su stupile na snagu u februaru 2017. godine, predviđena je kazna od 100 do 300 KM za vozača ili drugu osobu koja se za vrijeme vožnje u motornom vozilu ne veže sigurnosnim pojasem.

– Kaznu od 100 do 300 KM platit će vozač i svi putnici u automobilu ukoliko ne budu vezali sigurnosni pojas, a za vožnju djeteta mlađeg od 12 godina na prednjem sjedištu predviđena je kazna od 400 do 1.000 KM, odredba je Zakona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments