Policija pokazala kakve je i kome SMS poruke slao Amel Sejfović

U nastavku suđenja Amelu Sejfoviću zbog bijega iz KPZ-a Miljacka i drugima koji su optuženi da su mu pomogli u bijegu, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu održano ročište na kojem je kao svjedok Tužilaštva KS svoj iskaz iznio vještak Federalne uprave policije Almir Rizvić, koji je vještačio mobitele koji su privremeno oduzeti od optuženih.

 Prema iskazu Rizvića, on je vještačio pet mobilnih telefona koji su privremeno oduzeti od optuženog Nikole Simića, dva mobitela od Igora Miloša, po jedan mobilni telefon oduzet od Armina Delalića, Amira Ibrahimija i Binase Hasića, te četiri mobilna aparata koji su pronađeni kod Amela Sejfovića prilikom lišavanja slobode.

Prema vještačenju mobilnih aparata kojima se koristio Sejfović, vještak Rizvić je iznio podatak da je nakon analize obrisanih, primljenih i upućenih poruka sa sva četiri mobitela, pronađena kod Sejfovića, došao do zaključka da je on najviše komunikacije imao s francuskim brojem.

Podsjećamo, na ranijem ročištu je Mirza Nikšić, pripadnik MUP-a Kantona Sarajevo iz Sektora informatike i sudski vještak, kazao da se ovaj francuski broj dovodi u vezu sa izvjesnim Elvirom Bašalićem.

Na današnjem ročištu prezentovane su neke od izbrisanih poruka koje je Sejfović primio na jedan od korištenih telefona, pa je tako 7. septembra 2017. godine u popodnevnim satima dobio SMS poruku: “Kaže mi Ljuca da je vidio sad dva kombija da prođoše”.

Isti dan je primio i poruku “Ma bježi, sje*'o sam se. Niko se od njih ne javlja sat”.

Prema riječima vještaka Rizvića, Sejfović je na ovaj francuski broj tog dana poslao poruku “Samo da javim da sam dobro. Morao sam ovo uraditi jer nisam mogao više gledati nepravdu…”

Na drugom telefonu, nakon vještačenja i analize, FUP je uspio vratiti izbrisane poruke koje je poslao Sejfović prema francuskom broju koji se dovodi u vezu s Bašalićem.

Amel Sejfović je 7. septembra 2017. godine poslao nekoliko poruka, a u nastavku možete pročitati neke od njih:

“Kod restorana sam Visocanka. Nemam para”

“Evo me gdje je skretanje za planinarski dom”

“Piši na ovaj broj koliko su blizu mene”

“Sve je udure”

“Mještani prilaze moram se sakrit”

Naredno ročište zakazano je za 10. juli ove godine prenosi RadioSarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79