POLICIJA POMERILA TELO ČOVEKA NA ZEMLJI I USTUKNULI SU KADA SU SHVATILI U ŠTA GLEDAJU

Policija intenzivno traga za nepoznatim počiniocima, koji su naneli smrtonosne povrede Vitomiru Đorđiću (73) iz sela Ljutice kod Koceljeve. Čovek je, samo u cipelama, pronađen kako leži ispred svoje kuće, a obdukcijom tela ustanovljeni su višestruki prelomi rebara, ključne kosti i vratnih pršljenova.

– Ne znamo koliko je dugo ležao mrtav. Vidljivih povreda i hematoma po telu nema, ali je Tužilaštvo naložilo obdukciju, jer je pronađen u potpuno neobičnim okolnostima – potvrdio je za “Novosti” Zoran Obradović, viši javni tužilac u Šapcu, koji nije mogao da nam saopšti više detalja da se ne bi ugrozila istraga, prenosi Blic.

Đorđićevo telo ispred kuće primetile su komšije još u petak i obavestile policiju.

Ležao je na stomaku u dvorištu, u blizini svinjca i kokošinjca, a potpuno neobično je što na sebi nije imao ništa osim cipela. Donji deo pidžame bio je pored njega na zemlji.

– Slučaj je vrlo neobičan, posebno jer u kući nije ništa dirano. Policija je pronašla i nekoliko hiljada dinara. Poslednji put Đorđić je viđen živ u sredu i naizgled baš niko nema motiv za ovaj zločin – kažu sagovornici lista.

Policija je najpre pomislila da je reč o infarktu ili takozvanoj zadesnoj smrti, ali kada je telo pomereno, odmah je primećen i prvi prelom – ključne kosti. Obducent je, međutim, pronašao i prelome na osam ili devet rebara, pa čak i slomljena dva vratna pršljena.

– Ko bi go izašao u dvorište na minus 5? To je prvo što su pomislile i komšije koji su prijavile smrt, i policajci koji su došli na lice mesta.

Kako saznajemo, u domaćinstvu Đorđića u Ljuticama, istražitelji su se zadržali celo popodne i veče u petak, kada je zločin otkriven. Prikupili su mnoštvo tragova i trenutno se rade DNK analize, koje bi mogle da odvedu do eventualnog počinioca ovog neobičnog zločina.

U kući živeo sam

Đorđić je dugo živeo sam, a u selu kažu da ima dvojicu sinova koji žive u Beogradu. Niko ne može da se seti da se sa nekim zavadio ili sukobio niti da je imao bilo kakve probleme. Utoliko je i njegova smrt za sve u koceljevačkom kraju još veća misterija.

 

 

Crna hronika / Foto RAS srbija