Policija pred kamerama emisije “Slučajevi X” na granici otkrila osobu sa Interpolove potjernice

Tokom turističke sezone bit će pojačane kontrole na graničnim prijelazima na ulazu u BiH. Svaki ulaz i izlaz iz BiH se kontrolira.

U bazi podataka Granična policija BiH provjerava da li je za osobama rasipasana potjernica od strane neke od policijskih agencija. Provjeravaju se sve osobe.

Tokom snimanja emisije „Slučajevi X“ na Graničnom prijelazu Neum II, policija je kontrolirala vozača Audija. Na upit policije da li je imao problema sa zakonom vozač je odgovorio da nije iako je u bazi podataka pokazalo da je interpol tragao za njim i to zbog trgovine narkoticima, piše Hayat.

Vozač je na kraju rekao policiji da je odležao kaznu zbog trgovine drogom, ali zbog svjedoka koji je rekao da ja on radio sa drogom. Vozač je dalje ubjeđivao policiju da on zapravo i nije bio tu već da je osuđen zbog tog muškarca. Policija je izvršila detaljan pretres automobila i nije pronašla ništa nedozvoljeno.

Dodatnim provjerama utvrđeno je da Interpolova potjernica nije aktivna, ali svaki put pri prijelazu bilo koje granice ova će osoba biti podvgrnuta dodatnim provjerama i pregledima od bilo koje policije. I tako do kraja života.

A Granična policija BiH, pored kontrole na graničnim prijazima, vrši kontrole vozila i osoba u njima u pograničnom pojasu koji iznosi deset kilometara. Faktički, cijeli Neum je zapravo pogranični pojas i Granična policija ima nadležnost u gotovo cijeloj općini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79