Policija pred kućom Mehmedagića: Tužilaštvo želi znati kojim novcem je kupljena

Policijske snage osiguravaju kuću koja je u vlasništvu direktora Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića u Sarajevu, dok traje njegovo saslušanje u MUP-u KS, piše Klix.ba.

Detalji hapšenja Osmice: Mehmedagić sam došao u MUP u pratnji advokata, policajci nisu imali naredbu Suda BiH da uđu u njegovu kuću

U MUP-u Kantona Sarajevo u toku saslušanje direktora OSA-e Osmana Mehmedagića
Kako je rečeno, Tužilaštvo BiH vodi istragu u kojoj se osumnjičeni Mehmedagić tereti za krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca. On je trenutno na kriminalističkoj obradi u prostorijama MUP-a.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH provodi istragu u vezi s validnošću diplome direktora OSA-e, koju je stekao na Američkom univerzitetu u BiH, iako tamo, kako se sumnja, nikada nije bio student. Vlasnik ovog univerziteta Denis Prcić već neko vrijeme je u pritvoru.

Tužilaštvo BiH o hapšenju Osmana Mehmedagića

Kako smo ranije objavili, predmet ispitivanja su i određene finansijske transakcije u vezi s kupovinom kuće. Povod za sumnju je što Mehmedagić novac kojim je kupio dvije kuće u Sarajevu, kako se tvrdi, nije podigao s računa u banci.

Stoga će kuća u Sarajevu pred kojom se nalazi policijska patrola također biti predmet obrade, kako bi se utvrdilo odakle Mehmedagiću novac za nekretnine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79