Policija prekomjerno upotrijebila hemijska sredstva u Cetinju!

Savjet za građansku kontrolu rada policije Crne Gore, konstatovao je, da je prilikom današnje intervencije policije na Cetinju došlo do prekomjerne upotrebe hemijskih sredstava.

– Savjet je registrovao i upotrebu gumenih metaka usljed čega je došlo do povrijeđivanja građana, o čemu postoje i fotografije – ističe se u saopštenju Savjeta.

Oni su dodali da zahtijevaju od direktora Uprave policije (UP) Zorana Brđanina da naredi obustavu upotrebe gumenih metaka.

– Stoga, Savjet zahtijeva od direktora UP da naredi obustavu dalje upotrebe gumenih metaka kao sredstava prinude i da buduće akcije izvodi primjereno datoj situaciji – kazali su iz Savjeta.

U Cetinjskom manastiru u toku je ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, čemu se protive demonstranati koji traže da se ta svečanost obavi van Cetinjskog manastira.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79