Policija prijavila vlasnika firme iz Sarajeva da je obmanjivao kupce

Policija prijavila vlasnika firme iz Sarajeva da je obmanjivao kupce


Policijski službenici Policijske uprave Bana Luka podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu Izvještaj protiv osobe inicijala A.B. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova da je počinila krivična djela ,”Prevara u privrednom poslovanju”, “Obmanjivanje potrošača”‘ i “Neovlašteno korištenje ličnih podataka”.

Navedena osoba sumnjiči se da je navedena krivična djela počinila u prethodnom periodu do 29.10.2023. godine kao odgovorno lice u pravnom licu iz Sarajeva.

Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, osumnjičeni se tereti da je radi sticanja protivpravne imovinske koristi i stavljanja u promet većeg obima proizvoda, obmanjivao potrošače o ljekovitosti i djelotvornosti proizvoda, te dozvolio objavljivanje lažnih intervjua sa tri oštećene osobe iz Banje Luke, kojom prilikom je koristivši njihov ugled, dovelo u zabludu veći broj potrošača koji su kupili proizvod koji ne odgovara stvarnom kvalitetu proivoda.

Nezavisne novine javljaju da se radi o 31-godišnjaku iz Sarajeva koji je kao vlasnik firme varao potrošače nudeći im čaj kao lijek, a u te svrhe čak je koristio imena i ugled poznatih banjalučkih ljekara koji su navodno u lažnim intervjuima pacijentima preporučivali taj čaj.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija