Policija pucala u gume muškarcu koji je prevozio strance

Foto: Ilustracija

Policajac iz Metkovića je u noći na četvrtak, nakon što se vozač automobila oglušio na naredbu da se zaustavi te nasrnuo na njega, iz pištolja zapucao u gume vozila, a nakon što se konačno zaustavilo, u njemu je policija otkrila još šest stranaca koje je pokušao prokrijumčariti.

Naime, na osnovu izvještaja dubrovačko-neretvanske policije, zbog sumnje u krijumčarenje osoba metkovićki granični policajci su oko 3:30 sati, nakon praćenja nezakonitog prelaska granice, pokušali zaustaviti automobil mađarskih registracija.

Međutim, vozač nije želio da se zaustavi, već je tokom bježanja nasrnuo na policajca koji je udar izbjegao bacanjem na tlo i zatim iz službenog pištolja zapucao u gume vozila, no ni tada se nije zaustavilo.

Policijska patrola za njim je nastavila potjeru, da bi ga nakon nekoliko kilometara zaustavila druga patrola.

Svi bjegunci su iz automobila pobjegli. Iz policije nisu naveli nacionalnosti osobe te su istakli da su ubrzo uhapsili sedam odbjeglih stranih državljana koje su priveli.

Nad njima je u toku kriminalističko istraživanje ovog događaja tokom kojeg nije bilo povrijeđenih. Osoba koja se dovodi u vezu s ovim pokušajem krijumčarenja stranaca također je pod nadzorom policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79