Policija rasvjetlila slučaj: Poznato ko je bacio bombu na porodičnu kuću advokata Balijagića

Bačena bomba na kuću advokata Faruka Balijagića

Dana, 25.09.2021.godine policijski službenici Uprave policije/Odjeljenje kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla su, nakon kriminalističke obrade, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, uz Izvještaj, na dalje postupanje predali lice N.P., rođen 1986.godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio 5 krivičnih djela:

Izazivanje opće opasnosti iz člana 323., Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183., Oštećenje tuđe stvari iz člana 293., Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 371. i Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Balijagić-Džuho: Možda bombaški napad ima veze s najavom mog oca Faruka da će se vratiti u BiH

Naime, riječ je o događaju 21.09.2021.godine, kojom prilikom je prijavljeno da je bačena eksplozivna naprava ispred ulaza u dvorište porodične kuće u tuzlanskom naselju Kula.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79