Policija Srbije lišila slobode Osmana Osmanovića u Sremskoj Rači zbog navodnih ratnih zločina

Na graničnom prijelazu Sremska Rača večeras je, prema pisanju medija uz Srbije, lišen slobode Osman Osmanović iz Brčkog.

Osmanović je lišen slobode po policijskoj potrazi, pošto su protiv njega podnijete krivične prijave zbog sumnje da je počinio krivična djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, pišu novosti.rs.

U tekstu se navodi da je Osmanović bio upravnik navodnog logora u Gornjem Rahiću, te je počinio ratne zločine prema licima srpske nacionalnosti.

Mediji iz Banja Luke su Osmanovića godinama dovodili u vezu sa ratnim zločinima. Osmanović je isticao da nikada nije učestvovao u mučenju Srba i da je uvijek vodio računa o ljudskom dostojanstvu.

– Od prvog do posljednjeg dana rata bio sam angažovan kao pripadnik policije, odnosno pripadnik Oružanih snaga Republike BiH. Naglašavam, uvijek sam se rukovodio zakonima i zakonima koji su postojali i u vrijeme rata. Moja profesionalnost je poznata i prije rata i u ratu, a posebno u ratu kada je trebalo voditi računa o ljudskom dostojanstvu – izjavio je Osmanović svojevremeno, pisao je ebrcko.net.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79