Policija stala ukraj maloljetnom pljačkašu u Tomislavgradu

Policija stala ukraj maloljetnom pljačkašu u Tomislavgradu


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona stali su ukraj pljačkašu koji je harao u proteklom periodu Tomislavgradom.

Riječ je o 17-godišnjaku. Prilikom kriminalističke obrade u službenim prostorijama, koja je izvršena u prisustvu majke budući da se radi o maloljetniku, osumnjičeni je priznao djela.

Maloljetnik se sumnjiči da je 11. oktobra prošle godine, uz prijetnju vatrenim oružjem, radnici trgovine „Vibos“ u ulici Bega Kopčića u Tomislavgradu oteo 1.000 KM u različitim apoenima. Sedmicu kasnije, tačnije 18. oktobra, također u večernjim satima i na identičan način, iz susjedne trgovine „Baković“ u ulici Mijata Tomića pokupio je skoro 2.000 KM.

Razbojnički pohod okončao je 28. decembra prošle godine. Tada je, prijeteći vatrenim oružjem, radnici prodavnice „Baković“ u Bukovici zatražio da mu preda novac. Nakon što je ona to odbila, on je pobjegao bez plijena.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija