Policija šuti o zapljeni: Na autoputu pronađena marihuana vrijedna 500.000 KM

Policija šuti o zapljeni: Na autoputu pronađena marihuana vrijedna 500.000 KM


Više od 65 kilograma marihuane zapakovane u vrećama pronađeno je nedavno na autoputu u blizini Banje Luke. Ulična vrijednost pronađene marihuane procjenjuje se na blizu pola miliona maraka.

Iako iz policije nije bilo zvaničnih saopštenja o ovom nesvakidašnjem pronalasku, odlično obaviješteni izvor Srpskainfo otkriva da još niko nije lišen slobode.

– Marihuana je bila zapakovana u vrećama i ostavljena pored autoputa. Nakon dojave o pronalasku veće količine marihuane obaviještena je policija koja je marihuanu prebacila na drugu lokaciju, a u narednom periodu po uobičajenoj proceduri biće obavljeno i vještačenje zaplenjene marihuane – izjavio je izvor Srpskainfo.

Međutim, porijeklo marihuane, kao ni identitet krijumčara, niti onoga ko je namjeravao preuzeti marihuane za sada uopšte nije poznat, a kako stvari stoje verovatno neće ni biti, ako je suditi prema dosadašnjoj praksi u sličnim slučajevima.

Iz MUP Republike Srpske, kao ni iz Policijske uprave Banja Luka, nakon upita nije bilo nikakvog odgovora.

Izvor iz bezbjednosnih agencija navodi da je u ovakvim slučajevima najbolje da se pratio „put“ marihuane do kraja, odnosno da su istražioci nakon informacije o pronalasku, marihuanu ostavili na istom mjestu, ali naravno pod stalnim nadzorom.

– Na ovaj način u relativno kratkom vremenskom periodu mogao se utvrditi lanac krijumčara, ali se nažalost na ovakav potez odlučuje vrlo rijetko pa onda dolazimo u situaciju da se zaplijeni velika količina marihuane, ali da sa druge strane niko ne bude lišen slobode – objasnio je izvor Srpskainfo iz bezbjednosnih agencija u BiH.

Iz MUP RS, niti banjalučke policije, juče nisu ni potvrdili ni demantovali informacije o pronalasku 65 kilograma marihuane na autoputu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija